„Аз мога — тук и сега”
26 — 28 април 2024г., град Девин

ОСМ Национално състезание по чужди езици
Състезание по Френски език Френски Състезание по Италиански език Италиански Състезание по Английски език Английски Състезание по Немски език Немски Състезание по Испански език Испански
речеви и комуникативни умения 7-12 клас

Павел Попов ЖУРИ

Facebook

Средното си образование Павел Попов завършва в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград с профил Немски език и Английски език и Информационни технологии, а висшето си образование по медийни науки, политология и социология, в Бонския университет „Фридрих Вилхелм“.

Този път и запознанствата с нови места и култури вероятно звучат обичайно. Но това, което всъщност прави това пътешествие толкова значимо за Павел е срещата му с много личности. Той проявява толерантност и жив интерес към всеки човек като носител на един нов, непознат, индивидуален светоглед. Затова неговите идеи, креативност и усет за естетика са отдадени в служба на доброволчески дейности и неправителствени организации . Ангажиран с широка гама от социални, но и технически теми, най- голям интерес той проява към четвъртата индустриална революция, дигитализацията, автоматизацията, изкуствения интелект, мобилните медии, дигиталния журнализъм и неподправените Gender Studies в медиите.

Буден и любознателен от най-ранна детска възраст, медиите, изкуството, и литературата винаги са били движеща сила за неговото личностно развитие. Макар това да започва още с участието му в детски предавания по кабеларката на родният му град Петрич, най-същественият момент в този процес е участието му в някои от първите Национални състезания по Информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега “, а в последствие и в SuperЛетните Академии в категориите „Графичен дизайн“ и „Front-end web development “.

Първо поколение вдъхновен от идеите и ентусиазма на организатори и участници, и емоционално обвързан с организацията, сега той се връща отново в Девин твърдо решен да предаде това вдъхновение.


Нашите инициативи ↴

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят