„Аз мога — тук и сега”
26 — 28 април 2024г., град Девин

ОСМ Национално състезание по чужди езици
Състезание по Френски език Френски Състезание по Италиански език Италиански Състезание по Английски език Английски Състезание по Немски език Немски Състезание по Испански език Испански
речеви и комуникативни умения 7-12 клас


Изтегли PDF обновено: 21 Февруари 2024г.
„Аз мога — тук и сега”
американски университет

Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога - тук и сега” се провежда в град Девин (през 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023 и 2024), сърцето на Родопите, а домакин на състезанието е перлата, 4 **** звездният SPA Хотел Исмена.

Настаняване в град Девин домакин на състезанието

Цената за нощувки със закуски, обяд (сандвич) и вечери т.е. пълен пансион общо за престоя през цялото състезание (две нощувки и пълно изхранване) е 150,00 лева на участник /ученик, ръководител, родител, придружител, шофьор и т.н./.

Настаняванията са на база тройки или четворки и се извършва предварително от административния екип на хотела по основни критерии: пол, училище и град.

ismena

Разходите за нощувките и организиран транспорт се заплащат на място в град Девин. Независимо как и за какво (хотел и/или транспорт) заплащате то винаги се издава фактурa с възможност поотделно фактуриране за нощувка и транспорт.

Всички плащания (настаняване, транспорт и др.) се извършват единствено и само, директно към фирмата собственик на хотела, в който сте настанени. Ние от „Аз мога - тук и сега” нямаме никакво отношение към финансовите операции!

Домакините предлагат и възможност за предварително заплащане, чрез банков превод - това улеснява настаняването в деня на пристигане. Препоръчително е групи с над 5 участници да използват банково плащане!

НЕ е необходимо да се свързвате с хотела за да си направите резервация! Ние ще се свържем с Вас.

Изхранването за закуска и вечеря е на предварително изготвено меню, а обядът е сандвич. Всички блюда ще бъдат съобразени с предварително заявеното желание на участника относно предпочитанието за месни и безмесни храни.

При по-голям брой заявили участие в състезанието от капацитета на SPA комплекс Исмена ще използваме друг/и хотел/и за настаняване, като запазим идентични условия относно цена от 150,00 лева, изхранване и качество на хотелското настаняване. Хотелите, които използваме допълнително са: х-л Орфей и х-л СПА Девин.

Разстоянията между трети хотел/и и залите за провеждане на състеанието, откриването, награждаването и т.н. е под 1,5 км., като нашите доброволци ще се погрижат за ориентирането и безопасното предвижване! :)

Шофьори, родители и придружители, които нямат активно/методологическо/практическо/дейно участие в помощ на състезаващите се и процесите в състезателния ден ще бъдат настаняване с приоритет в друг/и хотели.

организиран транспорт

Организиран транспорт в петък посока Девин и в неделя обратно от Девин. Потеглят сертифицирани за превозване на ученици автобуси, като ще бъдат превозвани пътници само с предварително заявено място при регистрация за състезанието, чрез регистрационната форма и потвърждение.

Заплащат се предварително по банка или в автобуса на доброволец или при пристигане в град Девин на рецепция в комплекс Исмена и се издава фактура.

В неделя след награждаването (около 10:00 часа) автобусите потеглят от Девин до съответния град и начална точка.

Часовете на потегляне, рег. номера на автобусите и тел. номера на шофьорите се обявяват в седмицата преди състезанието!

Пловдив >---< Девин

С начална точка автогара "Родопи" (намира се в съседство с Централна ЖП гара), виж на картата от тук
Автобусите пристигат до хотела в който сте настанени в град Девин.

Цената на човек на посока е 25,00 лева т.е. общо 50,00 лева за двете пососки.

София >---< Девин

От 11:30 часа с начална точка паркинг до/срещу/пред централен вход на стадион "Васил Левски" (между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Ген. Йосиф В. Гурко"), виж на картата от тук.
Автобусите пристигат до хотела в който сте настанени в град Девин.

Цената на човек на посока е 40,00 лева т.е. общо 80,00 лева за двете пососки.

Участието в състезанието НЕ е обвързано с настаняване и транспорт, който е организиран. Екипът на „Аз мога - тук и сега” е пряко ангажиран с настаняването и транспорта на всички участници с цел oсигуряването на безпроблемното и коректно протичане на програмата на състезанието. При желание за самостоятелна организация относно настаняване и транспорт, моля да ни пишете!

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят