„Аз мога — тук и сега”
26 — 28 април 2024г., град Девин

ОСМ Национално състезание по чужди езици
Състезание по Френски език Френски Състезание по Английски език Английски Състезание по Немски език Немски Състезание по Испански език Испански
речеви и комуникативни умения 7-12 клас

Нина Чочева, PhD ЖУРИ

Франколандия

Винаги съм искала да преподавам и го правя вече 15 години! Въпреки че в началото, в езиковата гимназия, не исках да уча френски, образователният ми и професионален опит така се стече, че този вълшебен език стана част от мен – бакалавър, магистър и доктор по съвременен френски. Всичко, което съм работила, е било с френски – в частния, държавния и аутсорсинг сектора. И в момента работя по различни проекти с френски, но не съм спирала да преподавам.

Защото ми харесва непринудената компания на моите ученици, харесва ми да давам примери за успехи, да ги мотивирам да продължават, да виждам как се проеменят като личности пред очите ми. Харесва ми да се радвам с тях и да празнуваме заедно постигнатите резултати!

Определям себе си като мотивиращ, подкрепящ и улесняващ ученето на френски език, защото той е труден език. Защото вярвам във възможностите на българските ученици! Защото съм убедена, че с правилния подход и търпелива подкрепа всеки ученик може да повярва в собствените си възможности, да се промени и да върви напред! Защото вярвам, че днес и сега учат и се подготвят за живота следващите влиятелни личности и лидери! Те са тук и имат нужда от съвети ... Желанието ми за подкрепа и помощ се разви до професионален интерес и до дейността ми като кариерен консултант на ученици и студенти.

Радвам се, че има такава организация като „Аз мога тук и сега“ и напълно споделям нейните ценности. Българските ученици имат нужда точно от такива инициативи, състезания и вдъхновители, които липсват или са недостатъчни в официалното образование. С удоволствие ще участвам във френската секция на състезанието по чужди езици тази година!


Нашите инициативи ↴

Желаете да подкрепите ученик/ученици със стипендия?

„Аз мога — тук и сега” е неправителствена организация, която организира всички свои инициативи без такси за участие и работи с идеална цел, насочена към младежи и ученици.

С 3 500 лв. бихте подкрепили 10 ученика със стипендия, покриваща тяхното настаняване и транспорт.

Изпратете Вашето запитване и ние ще се свържем с вас за повече информация. :)

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят