„Аз мога — тук и сега”
31 май - 02 юни, 2024г., Девин

Аглика Спасова ЖУРИ

guts&brainsDDB

Дизайнер, създал си име, като Head of Art на една от най-престижните рекламни агенции в бранша в България – guts&brainsDDB.

Започва образованието си в Националната художествена академия, но го продължава в die Angewandte Kunst, Унивеситет за приложни изкуства, Виена, където ѝ преподават лектори на световно ниво като Walter Lürzer.

В guts&brainsDDB Аглика започва, като дизайнер и постепенно се изкачва по стълбата. Работила е с едни от най-големите брандове в България и е обучила много дизайнери, които в последствие са станали арт директори.

Има опит във всяка част от дизайн процесите в рекламата – от генерирането на идеи, през създаването на брифове за фотографи и режисьори, създаването на разнообразни комуникационни материали и гъвкави визуални идентичности.

Има три деца и с партньора си поддържат пекарна и джаз бар. След над 15 години опит в индустрията, тя продължава по пътя на дизайнер на свободна практика и консултант.


Нашите инициативи ↴

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят