Избира да завърши Софийска математическа гимназия (СМГ), където се запознава с хора по-умни от него. Там създава едни от най-ценните си приятелства и до днес.

Една от битките, които води в младежките си години, е тази за попечителството върху домашния компютър. Неизброимите часове прекарани пред синия екран, накланят везните да продължи образованието си със специалност „Комютърни науки“, във ФМИ на Софийски Университет.

И тъй като академичното образование е само едната страна на медала, Никола се стреми да се развива във всички аспекти на софтуерното инженерство, както и да е по-близо до бизнеса, за да разбира действителните му нужди.

Вярва, че предизвикателствата на ИТ индустрията се преодоляват, когато човек има жив интерес към материята, цел, искрено отношение и не на последно място - търпение към себе си и хората, с които работи.

Никола е привърженик на идеята за “лидерство без титла”, тъй като титлите често биват натоварени с погрешна отговорност и привилегии.

Извън работата от “9 до 6”, работи и като софтуерен консултант. А като всеки “добър” предприемач, има и един провален стартъп зад себе си.

Привърженик на блокчейн технологията и възможностите, които предоставя.

Никола силно прегръща идеята на „Аз мога — тук и сега” и черпи вдъхновение от всички замесени в това начинание.