„Аз мога — тук и сега”
26 — 28 април 2024г., град Девин

ОСМ Национално състезание по чужди езици
Състезание по Френски език Френски Състезание по Италиански език Италиански Състезание по Английски език Английски Състезание по Немски език Немски Състезание по Испански език Испански
речеви и комуникативни умения 7-12 клас

Алекса Тачев Организационен екип

Smule

На четвърт век към 13 март 2021г., родом от с.Коларово, общ. Петрич.

Завърших средното си образование в езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, град Благоевград. Oфициално от 2020г. съм и "инженер" ;) , завърших Технически Университет – София, специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“.

Професионалните ми занимания, от лятото на 2016г., са свързани с разработка, поддръжка и оптимизация на проекти, обикалящи уеб пространството (сайтове, приложения). Понастоящем (от пролетта на 2020г.) съм "Web Engineer" като част от уеб екипа на Smule.

Интересите ми в тази посока се зародиха още в гимназиалните ми години, но се засилиха и започваха да се допълват след няколкото ми поредни участия в националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства и SUPERлятна Академия на „Аз мога - тук и сега“, както и още няколко други 'изяви' на национално състезателно ниво.

Горда част съм от организационната "дружина" на „Аз мога – тук и сега“ от 2016г., като "входният ми изпит" бе през 2015г. по време на едно от изданията на "Поход на вдъхновителите" - в град Петрич, а оттогава, смея да твърдя, намерих още повече смисъл и посока.

„Аз мога – тук и сега“ е втората ми същност!

Имам удоволствието да срещам хора с различни интереси, от различни сфери, общото между тях е, че все са 'активни' и действащи, което е изключително мотивиращо и зареждащо. Поради това, силно вярвам, че среда в България има и единствено ние сме отговорни да я доразвием и подпомогнем за следващите идващи. Именно затова съм тук и сега, с огромното желание и възможност да "върна взетото" обратно, за да послужи, поучи и даде пример.

"Вземай, давай, бъди пример." - моето духовно кредо.


Нашите инициативи ↴

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят