„Аз мога — тук и сега”
2 - 4 юни, 2023г., Девин

Алекса Тачев Организационен екип

Smule

На четвърт век към 13 март 2021г., родом от с.Коларово, общ. Петрич.

Завърших средното си образование в езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, град Благоевград. Oфициално от 2020г. съм и "инженер" ;) , завърших Технически Университет – София, специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“.

Професионалните ми занимания, от лятото на 2016г., са свързани с разработка, поддръжка и оптимизация на проекти, обикалящи уеб пространството (сайтове, приложения). Понастоящем (от пролетта на 2020г.) съм "Web Engineer" като част от уеб екипа на Smule.

Интересите ми в тази посока се зародиха още в гимназиалните ми години, но се засилиха и започваха да се допълват след няколкото ми поредни участия в националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства и SUPERлятна Академия на „Аз мога - тук и сега“, както и още няколко други 'изяви' на национално състезателно ниво.

Горда част съм от организационната "дружина" на „Аз мога – тук и сега“ от 2016г., като "входният ми изпит" бе през 2015г. по време на едно от изданията на "Поход на вдъхновителите" - в град Петрич, а оттогава, смея да твърдя, намерих още повече смисъл и посока.

„Аз мога – тук и сега“ е втората ми същност!

Имам удоволствието да срещам хора с различни интереси, от различни сфери, общото между тях е, че все са 'активни' и действащи, което е изключително мотивиращо и зареждащо. Поради това, силно вярвам, че среда в България има и единствено ние сме отговорни да я доразвием и подпомогнем за следващите идващи. Именно затова съм тук и сега, с огромното желание и възможност да "върна взетото" обратно, за да послужи, поучи и даде пример.

"Вземай, давай, бъди пример." - моето духовно кредо.


Нашите инициативи ↴

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование

ТЕ.говорят