Моля включете си JavaScript за да заредите и работите нормално с този уеб сайт!
С поздрав,
Кристалин Чавдаров

девето поредно
Национално състезание по IT,
Информатика и визуални изкуства

19 — 21 април 2019,
град Девин, ISMENA
089 / 2426666

Никола Величков

PDS Petrotechnical

Избира да завърши Софийска математическа гимназия (СМГ), където се запознава с още по-умни хора от него и създава едни от най-ценните си приятелства.

Една от основните битки, които води в младежките си години е тази, за попечителството върху домашния компютър. Неизброимите часове прекарани пред синия екран са причината да продължи образованието си именно със специалност „Комютърни науки“, в легендарния ФМИ на Софийски Университет.

И тъй като академичното образование е само едната страна на медала, Никола се стреми да се развива във всички аспекти на софтуерното инженерство, както и да е по-близо до бизнеса, за да разбира действителните му нужди.

Следват няколко години, през които са вложени много повече от 8 часа на ден с цел да бъдат изградени необходимите професионални умения.
Вярва, че предизвикателствата на ИТ индустрията се преодоляват, когато човек има жив интерес към материята, цел, искрено отношение и не на последно място - търпение към себе си и хората с които работи.

Никола е силен привърженик на идеята за „лидерство без титла“ и счита, че думите „шеф“ и „мениджър“ са натоварени с криворазбрана отговорност и привилегии. Според него не титлите са от значение, а изборите, които правиш и следата, която искаш да оставиш в живота на хората около теб.

Освен да работи, Никола се опитва да свири на китара, да катери планински върхове, да размишлява, но и винаги да намира време да пие бира с приятелите си.


Инициативи